23 Nisan 2014 Çarşamba

THKP-C/MLSPB ŞEHİTLERİ 24 NİSAN 2014

Her Devrim Kanla Yazılan Bir Manifestodur!..
Ve Önce Şehitlerimizi Saygıyla Selamlıyoruz!
Onurları Devrimde Yaşayacak!
Onlarla Daha Güçlü, Daha Çoğuz!..
Şehitlerimizin Işığıyla Aydınlanan Yolumuzda,
Onlarla Yürüyoruz
İnsanlık için aydınlık hep uzakta olmuştu. Bazı yönleriyle hala çok yakın sayılmaz... Ulaşmak için emek, kan ve ter isteyen bir hedeftir aydınlık... Bilimsel sosyalizm, nasıl yürüyeceğimizi, nasıl varacağımızı ve nasıl yaşayacağımızı gösterdi. İnsanlığın sosyalizme yürüyüşünde birinci dalga sayılıcak olan reel sosyalizm pratiği, neleri yapmamamız gerektiğinide öğretti... Gelişmenin ve ilerlemenin yolunu açtı...
Ne var ki bu yol, alabildiğine uzun ve zorlu bir yoldur. Ve bazı insanlar, bu yolun bayrak yarışçıları, en önde koştular. Büyük bir güçle, kararlılıkla, onurla,bilinçle...
Ve en önünde düştüler...
Her devrim hareketi, her mücadele, bir sonrakinin yolunu aydınlattı. Kanla yazılan manifestolar, insanlığı sarstı, dönüştürdü, ilerletti...
Ve şimdi,önce bu manifestoları yaratan soylu insanları saygıyla selamlıyoruz.
Marks'ı, Engels'i Lenin'i, Stalin'i ve devrimin diğer önderlerini, yaşamlarını sosyalizme adayan kahraman devrim insanlarını sevgiyle anıyoruz.
Büyük devrimci Mao'yu, Ho Şi Minh'i, Che Guevara'yı, Kim İl Sung'u, Amilcar Cabral'ı, Agustino Neto'yu, Samora Machel'i ve diğerlerini, devrimlerin ve kurtuluş mücadelelerinin binlerce isimsiz kahramanını sonsuz bir sevgi ve saygıyla anıyoruz.
Sınıf mücadeleleri tarihi. insanlığın tarihi kadar eskidir ve insanllığın tarihi sınıf mücadeleleri tarihidir. Eski ile yeninin çatışmasının tarihidir. Spartaküs'ten bu yana devrimciler, isyancılar: iyiden, doğrudan yana çarpıştılar. Tarifsiz acılara, zulümlere tanık oldular. Onları saygıyla anıyoruz.
Sınıf mücadeleleri tarihi, yürekli bilim adamlarına tanık oldu. Karanlık çağları aydınlatan, somut bilimlerin ve toplumsal bilimlerin yolunu açan bu büyük insanları saygıyla anıyoruz.
Paris Komünü barikatçılarının, Sovyet halklarının 1917 zaferini yaratan kahramanlarını, Çin'in Uzun Yürüyüşçülerini, Vietnam bataklıklarının acılarında büyüyen Uzakdoğulu şehit yoldaşlarımızı, Küba adasını bugün bir kıta kadar büyüten onurlu gerillaları, savaşan, savaşmakta olan dünyalı bütün yoldaşlarımızı aynı coşkuyla selamlıyoruz.
Dünya devriminin bir parçası olan Türkiye'de de, politik-askeri savaşımızra, halk savaşının öncü gerillası birçok yoldaşımız ve devrimci yurtsever kardeşlerimiz katledildi, katlediliyor.Türkiye halklarının bu yiğit evlatları, dünyanın diğer bölgelerindeki kardeşleri gibi, faşizmin kuşatmalarında, darağaçlarında,işkencehanelerde katledildiler.
1971 Haziran'ında, İstanbul Maltepe'de, yoldaşımız HÜSEYİN CEVAHİR.şubat 1972'de ULAŞ BARDAKÇI, 30 Mart 1972'de Kızıldere'de: partimizin politik-askeri önderi, yiğit savaşçı ve ideolog MAHİR ÇAYAN ile birlikte, SABAHATTİN KURT, NİHAT YILMAZ, SAFFET ALP, SİNAN KAZIM ÖZÜDOĞRU, ERTAN SARUHAN, HÜDAİ ARIKAN, AHMET ATASOY ve THKO'dan ÖMER AYNA, CİHAN ALPTEKİN katledildiler. KORAY DOĞAN'lar, TAYLAN ÖZGÜR'ler, HATİCE ALANKUŞ'lar ve 1970 sürecinde daha niceleri katledildiler.
Türkiye halklarının silahlı kurtuluş savaşında, THKO önderleri DENİZ GEZMİŞ, YUSUF ASLAN, HÜSEYİN İNAN, faşizmin darağaçlarında can verdiler. KADİR MANGA, ALPASLAN ÖZDOĞAN, SİNAN CEMGİL, dağlarda hain pusularda, TKP-MLönderi İBRAHİM KAYPAKKAYA işkencehanede katledildiler...

1975 yılında kurulan ve THKP-C mücadelesinin bir süreci olan MLSPB, Emperyalizme, Faşizme ve Oligarşiye karşı mücadele içinde pek çok savaşçısını yitirdi.

NURETTİN GÜRATEŞ (28 EKİM 1978)
CAN TEKELİ (16 EKİM 1978)
FEHMİ GÖKÇEK (AĞUSTOS 1978)
BEDRETTİN ŞINNAK
ERCAN YURTBİLİR (6 HAZİRAN 1981)
DOĞAN ÖZZÜMRÜT (6 HAZİRAN 1981)
TAMER ARDA (6 HAZİRAN 1981)
ATİLLA ERMUTLU (6 HAZİRAN)
HAKKI KOLGU (16 NİSAN 1980)
AHMET SANER (25 HAZİRAN 1981)
KADİR TANDOĞAN (25 HAZİRAN 1981)
CENAP DİZDAR
HALUK KÖYLÜOĞLU
SUAT İĞLİ (2 KASIM 1984)
KASIM AKKURT (2 KASIM 1984)
FEHMİ ATIŞ
CEBRAİL DİNÇ
ARİF YILMAZ (10 AĞUSTOS 1979)
NURETTİN YEDİGÖL (NİSAN 1981)
GÜRKAN ÖZDEMİR (20 HAZİRAN 1991)
YÜKSEL PARILTI (30 MART 1988)
MİTHAT KOÇULU (19 HAZİRAN 1980)
İBRAHİM ÖZALP (1981)
DAVUT GÜNAY (19 ŞUBAT 1978)
İSMAİL YİĞİT (2 AĞUSTOS 1980)
MUSTAFA MİTAŞ
BEDİR ALİ AKARSU (30 TEMMUZ 1979)
MUSTAFA ŞAHİN (8 EYLÜL 1979)
MUSTAFA ŞENPINAR (8 EYLÜL 1979)
OSMAN HAZNEDAR
YAŞAR BİLGİN
HASAN KARATAŞ
HALİL DUCAN
HÜSEYİN BİLİCİ
RECEP GÜVEL
HASAN ATEŞ
UĞUR ESENKAYA
ve diğer THKP-C savaşçıları;
NAZIM KURU, HALİL ASLAN, TAMER TABAK, ÖMER ÇİMEKEN, ÖMER SAÇLI, NEŞE DEĞİRMENCİ, GÜLER ÖZDURAN, ZEKİ YUMURTACI, O. MEHMET ÖNSAY, ŞEVKET ÖZCAN, İLKER AKMAN, YUSUF ZİYA GÜNEŞ, HASAN BASRİ TEMİZALP,...yoldaşlar, ülkemiz sınıf mücadelesinde katledildiler.Anıları ve mücadelelerini saygıyla selamlıyoruz.
1 eylül 1987'de örnek kitle önderi, örgütümüzün onur üyesi, DİDAR ŞENSOY, faşizme karşı mücadelede, demokrasi ve insan hakları mücadelesinin en önünde can verdi. Anısı, onun gibi yaşıyor, özlemle anıyoruz.
Kürdistan dağlarının, kanlarıyla ulusal kurtuluş anıtlarına ve ülkeye dönüştüren Mahzun Korkmaz'ları, Kemal Pir'leri ve bütün kürt yoldaşlarımızın coşkusunu saygıyla selamlıyoruz.
Ve partimizin savaşında, bilinci ve inancıyla proletaryanın haklı ve saygın davasında yerini alarak şu ana kadar onuruyla mücadele etmiş olan, kendini tamamen ve bütün gücüyle halkın davasına adayan, işkencehanelerde devrimin sırlarını can bedeli koruyan, zindanlarda ödünsüz direnerek tutsaklık koşullarınıda bir mücadele mevzisi kılan tüm yoldaşlarımızı, dünya ve ülke koşullarının bütün güçlüklerine karşı savaş arenalarını terk etmeyen, savaşan ve savaşacak olan arkadaşlarımızı büyük bir içtenlikle selamlıyoruz.

Devrimci Kurtuluş savaşımızın yüz karası olan her türlü ihanetçiyi ise lanetleyerek, halklarımıza, bunların hesabının sorulacağına dair söz veriyoruz!

ONURLARI DEVRİMLE YAŞANIYOR!
ŞEHİTLERİMİZLE DAHA GÜÇLÜ, DAHA ÇOĞUZ!
YAŞASIN POLİTİKLEŞMİŞ ASKERİ SAVAŞIMIZ!
YAŞASIN THKP-C/MLSPB!...

(Şafak Yargılanamaz-1.cilt'ten alıntıdır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder